Szórakozás

Olcsó gázolajat ígért, de lelépett a pénzzel

A rendőrség vádemelési javaslatot tesz az ellen az esztergomi férfi ellen, aki négykiskunfélegyházi férfitől csalt ki pénzt olcsó gázolaj ígéretével.

A kiskunfélegyházi rendőrök az elmúlt év júliusában nyomozást indítottak csalás miatt. Azakkor ismeretlen tettes négy kiskunfélegyházi férfit tévesztett meg azzal, hogy gázolajat ad el nekik olcsón.

Az ismeretlen férfi minden esetben megbeszélt egy találkozót a sértettekkel. Ott beült az autójukba, majd egy garázshoz irányította a gyanútlan károsultakat azzal, hogy ott tárolja az ígért gázolajat. A garázshoz érve a csaló kiszállt a gépkocsiból és azt mondta, hogy el kell mennie a garázskulcsért, előtte azonban fizessék ki a megállapodás szerinti pénzösszeget, mivel a gázolajat egy másik személy árulja, akinek továbbítania kell a vételárat.  A vevők azonban hiába vártak türelmesen, a férfi nem jött vissza és az ígért gázolajat a mai napig nem kapták meg.

Az ügyben indult nyomozás eredményeként kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével B. László 50 éves esztergomi lakos gyanúsítható megalapozottan. A rendőrség elrendelte az ismeretlen helyen tartózkodó férfi körözését. A beszerzett információk alapján végül 2013. július 18-án Kiskunfélegyházán, egy ismerősénél fogták el a csalót. B. László a kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldi el a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik