ozora (ozora, )
Szórakozás

Ma este kezdődne az O.Z.O.R.A. fesztivál

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 08. 06. 10:31

A kormányhivatal a megyei rendőrkapitányságtól kért állásfoglalást másodfokon

Galambos Dénes kormánymegbízott kedden az MTI-vel azt közölte: a szervezők a Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjéhez nyújtották be fellebbezésüket, amelyet a jegyző hétfő délután felterjesztett a kormányhivatalhoz.

A kormányhivatal kedden megkereste a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot másodfokú szakhatósági állásfoglalás kiadását kérve, figyelemmel arra, hogy a fellebbező kifogásolta azt, hogy a zenés, táncos rendezvény tartásához a Sárbogárdi Rendőrkapitányság mint szakhatóság nem járult hozzá.

A fellebbezési eljárás a kormányhivatalnál folyamatban van, a másodfokú döntés meghozatalára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szakhatósági állásfoglalásának kézhezvételét követően kerülhet sor – áll a közleményben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kiss Z. Edward az MTI érdeklődésére közölte: az O.Z.O.R.A. fesztivál ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást folytat, amelyről továbbra sem kívánnak egyéb tájékoztatást adni.

Engedély nincs, fesztivál van?

Mint ismeretes fellebbeztek a szervezők hétfő délután a Fejér Megyei Kormányhivatalnál a jegyzői határozat ellen, amelynek értelmében nem kaptak engedélyt az O.Z.O.R.A. Fesztivál megtartására Dádpusztán.

ozora (ozora, )
Fotó: MTI / Beliczay László

Molnár Ádám, a rendezvény szervezője az MTI-nek elmondta, hogy hétfő reggel mintegy ötezren voltak a fesztivál helyszínén, de “a létszám keddig akár a háromszorosára is növekedhet”. Hozzátette: a jelenlévőket és a fesztiválra igyekvőket nem tájékoztatták eddig arról, hogy a rendezvény engedélyezésével gondok vannak.

45 külföldit vittek be a rendőrök

Az elmúlt 24 órában újabb 19 ozorázót állítottak elő a rendőrök a fokozott razzia során. Így három nap alatt már összesen 45 külföldi állampolgárt vontak felelősségre kábítószer birtoklása és fogyasztása miatt – közölte a Fehérvár24-gyel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kiss Z. Edward hozzátette: két ember azért került rendőrkézre, mert kábítószer hatása alatt vezettek. Valamennyien szabadlábon védekeznek.

Jogerős határozat nélkül is tarthatnak bulit

A Népszabadság szerint a fesztiválozókat cseppet sem zavarja az engedéllyel kapcsolatos közjáték. A 60 hektáros legelőre folyamatosan érkeznek a főképp külföldi “ozorázók”. Elővételben 6 és fél ezer (80-130 euróért kínált) jegy kelt el.

Mivel a dádpusztai legelő a Zimányi-család magánterülete, a famíliának joga van vendégül látni a fesztiválozókat – írja a Népszabadság. Az már kérdéses, hogy koncerteket is tarthatnak-e, de egy baráti szeánsznak semmi sem vethet gátat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.