Szórakozás

51 éve hunyt el Marilyn Monroe

marilyn-monroe(1)(210x140)(1).jpg (marilyn monroe, )
marilyn-monroe(1)(210x140)(1).jpg (marilyn monroe, )

Az ikonikus filmsztár 36 éves korában halt meg, feltehetően gyógyszer-túladagolás következtében.

Marilyn Monroe, eredeti nevén Norma Jeane Mortenson 1926-ban született, és a II. világháború alatt egy hadianyaggyárban dolgozott. Itt fedezte fel egy fotós, és ezek után indult be modell, színész és énekesi karrierje – írja a Wikipédia.

Első fontosabb filmszerepét 1948-ban kapta meg, leghíresebb jelenete pedig az 1955-ös Hétévi vágyakozás című filmben látható. 1960-ban hollywoodi csillagot is kapott a Hírességek sétányán, és háromszor nyert Golden Globe-díjat.

Ugyanígy háromszor volt férjnél: már nagyon fiatalon hozzáment James Doughertyhez, azonban karrierje beindulásával elvált tőle. Utána Joe DiMaggióval csak egy évig volt együtt. Később Arthur Miller íróval kötött házasságát a sajtó folyamatosan tudósította, ahogyan a John F. Kennedyvel és az öccsével, Roberttel való viszonyát is.

1962. augusztus 5-én, 36 évesen hunyt el, ám a körülmények a mai napig tisztázatlanok. Van, akik szerint öngyilkos lett, mások gyilkosságot gyanítanak, a szakértők viszont gyógyszer-túladagolást állapítottak meg.

Marilyn Monroe-ról rengeteg könyv jelent meg, de az Egy hét Marilynnel című memoárból filmet is készítettek 2011-ben Michelle Williams főszereplésével.

A színésznő utolsó hivatalos fotósorozatának tíz felvételét pedig ősszel árverésre bocsátják. A képek még 1962 júniusában készültek – írja az index.hu. Három nap alatt csaknem 3000 kép készült Monroe-ról, amelyek egy részét megsemmisítette vagy megrongálta. Érdekesség, hogy néhány fotón látszanak a színésznő műtéti hegei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik