Szórakozás

Schobert Norbi horrorképpel sokkol

A fitneszguru megrázó képet tett közzé oldalán egy súlyos állapotban lévő diabéteszes lábról.

Mint arról már korábban beszámoltunk, Schobert Norbi nemrégiben egy hátulról fotózott fiatal túlsúlyos lány fotóját posztolta egy olyan kommentárral, amellyel az emberek figyelmét szerette volna felhívni az elhízás problémáira, amelyet ő csak “nyami-nyami effektusnak” hív. Akkor sokan saját rajongói közül is felháborodtak a fitneszguru botránymarketingjén. Norbi ezután újabb túlsúlyos fotóval robbantott ki komoly vitát az oldalán, most pedig egy olyan elhanyagolt diabéteszes láb képét posztolta az oldalára, amely heves tiltakozást váltott ki az oldal látogatói között. (A képet nem közöljük és kattintás is csak 18 éven felülieknek!)

“Vigyázat! Megrázó kép – csak 18 éven felülieknek!!!!” – figyelmeztetett a kép folött Norbi a látványra. A kép kapcsán személyes élményeit is megosztotta az olvasókkal és egyben azt is tisztázta, nem fogja abbahagyni a sokkoló kommunikációt.

Fotó: TV2

“A kép egy orvosilag dokumentált diabéteszes lábat ábrázol, élő!!! betegen. Először is tisztázzunk egy fogalmat amit nyami-nyaminak hívok: Olyan étkezést jelent, amikor a döntésünkből hiányzik a tudatosság, csak a kép, illat, íz és emóció dönt. Amikor gond nélkül isszuk a cukros üdítőt, esszük simán a tésztát, pékárut, sültkrumplit, csipszet. Nem törődünk a szervezet túlzott szénhidrát-terhelésével. A test hízik és túlzott inzulinreakciókkal válaszol. Nő az étvágy és a sejtek egy idő után érzéketlenné válnak az inzulinra. A vércukor állandóan magasabb lesz, ezáltal megeszi, elmarja az érfalakat. Nemcsak a láb végzi így és amputáció, hanem belül így jár a vese, a szem, a szív és az agy erei. Ilyen lábak szagában nőttem fel lassan haldokló nagybátyáim mellett. Ezért tűztem ki célul a mozgást annak ellenére, hogy nem is sejtettem, rossz szívbillentyűvel születtem. Ezért dolgozunk most több százan azért, hogy teljes életet, választékot tudjunk biztosítani minimális szénhidrát-terheléssel. Lázadok, bunkó vagyok, kellemetlen vagyok néha, mert igazam van. Ez az én harcom. Itthon ez a probléma már minden negyedik felnőttet érinti!!! Nem fogok kedveskedni, ordítani fogok. Üzlet? Az. Ebből élek, élünk sokan, de ezért is. Az orvos sem gazember, ha pénzért műt, de a hivatását végzi. Sok levelet írtatok, hogy az újabb sütik egyáltalán nem mozdítják a vércukrot. Igaz ez? Van ilyen tapasztalat? Egy dolgot tudok: Ételed, az életed! Nem kell hozzá egy termékem sem!!! Lehet enni húst, zöldséget és kész, de jön a nyami-nyami csábítása és ekkor tudunk segítséget nyújtani. Ennyi. Nem fogom abbahagyni a vidám tornák tartását, a sport megszerettetését. Nem fogom abbahagyni a sokkoló kommunikációt, mert emlékeztek rá. Harcolj velem! Egy életünk van! Velem tartasz? Norbi” – írta ki Facebook oldalára Schobert Norbi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik