Szórakozás

Emberéletet követelt a vihar Csehországban

cseh vihar (vihar)
cseh vihar (vihar)

Súlyos károkat okozott az esővel kísért szélvihar Csehországban.

A közszolgálati rádió kora reggeli jelentései szerint a gyorsan lehulló nagy mennyiségű csapadék következtében országszerte számos helyen rövid időre megáradtak a patakok, és kerteket, udvarokat, pincéket öntöttek el.

Az észak-csehországi Liberec melletti Jermanovicében egy férfi beleesett a megáradt patakba és megfulladt. Szintén ezen a vidéken veszélybe került két gyerektábor, mintegy 80 lakóját éjjel biztonságos helyre kellett szállítani. A kelet-csehországi Pardubicében fatörzs dőlt egy emberre, súlyosan megsebesítve őt.

A szélvihar fákat döntött ki, amelyek utakra és a sínekre dőltek, akadályozzák a forgalmat. Reggel többtucatnyi helyen állt a vasúti közlekedés, mert el kell takarítani a sínekre esett fákat. A vasút közölte, hogy legalább félszáz vonat állt le, és a forgalom csak a délelőtti órákban indulhat újra. Hasonló problémák vannak az alsóbb rendű utakon is, az autópályák és a főbb útvonalak azonban mindenütt járhatók.

Kelet-Csehországban több ezer háztartás van villany nélkül, mert megszakadt az áramszolgáltatás.
Hradec Králové és Jihlava környékén a szélvihar több háztetőt megrongált, és károk keletkeztek gazdasági épületekben is. Dél-Csehországban több mint 150 ház pincéjét öntötte el a víz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik