Szórakozás

Barack Obama és Ferenc pápa twitterezik a legtöbbet

twitter(430x286)(1).jpg (twitter, )
twitter(430x286)(1).jpg (twitter, )

Ki a legaktívabb Twitteren, kit követnek a legtöbben? Eláruljuk!

A Burson-Marsteller amerikai PR-cég friss felméréséből az derül ki, hogy Carl Bildt svéd külügyminiszter a világ legaktívabb politikusa, Barack Obama amerikai elnököt követik a legtöbben, és Ferenc pápa üzeneteit küldik tovább a legtöbbször a Twitteren.

A svéd diplomácia vezetője kommunikál legrendszeresebben más felhasználókkal, válaszol a neki feltett kérdésekre. A követők számát illetően az amerikai elnök verhetetlen, Barack Obama üzeneteire világszerte 35,5 millióan kíváncsiak.Ha a twitteres befolyást az üzenetek továbbításán (retweet) mérik, akkor a katolikus egyház feje, Ferenc pápa áll az élen. Spanyol nyelvű Twitter-bejegyzéseit átlagosan több mint 11 ezerszer küldik tovább a követők. Az egyházfő egyébként senkit nem követ Twitteren.

A mikroblog a világ vezetői számára “félelmetes közlési eszközzé” vált, mondandóikat követők milliónak továbbíthatják – állapította meg a cég a BBC News csütörtöki híre szerint.

A Burson-Marsteller cég megállapította, hogy a 193 ENSZ-tagállam több mint háromnegyede, 77,7 százaléka van jelen a Twitteren. Európa mind a 45 országa szerepel hivatalosan a közösségi hálón. A világ vezetőinek harmada szokott Twitter-üzeneteket küldeni, de csak kevesen rendszeresen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik