Szórakozás

Hogyan jutott idáig Andy Vajna?

A parókakészítő Vajna Andrásból dúsgazdag "szépnőfaló" producer lett.

Andy Vajna maga is elismeri, hogy tulajdonképpen családja 1956-os emigrációjának köszönheti fényes karrierjét. Hongkongban dolgozott fodrászként és készített parókákat, itt ismerte meg első és eddig egyetlen feleségét is, aki szintén hongkongi volt. Ma már tudjuk, hová vezetett a vendéghajakkal kikövezett út: Vajna ma már Hollywoodban is az egyik legbefolyásosabb producernek számít, akinek a neve olyan filmekkel forrt össze, mint az Elemi ösztön, a Rambo, a Terminátor 2. és 3. része, vagy az Emlékmás.

A szakmai siker azonban nem hozta magával automatikusan a magánéletit is. A felesége is besegített ugyan titkárnőként az induló üzletbe, és bár házasságukról nem lehet sokat tudni, annyi biztos, hogy a kilencvenes években már nem volt Vajna mellett. Házasságuk alatt egy fiuk született, Justin, aki azonban súlyos beteg volt: skizofréniát diagnosztizáltak nála. A producer feleségétől való szétválása után is tartotta fiával a kapcsolatot egészen annak haláláig, amit a mai napig nem tudott kiheverni. A fiáról életében sem beszélt sokat, annyit árult csak el egy interjúban, hogy imádnak együtt síelni. Justin Vajna 2007 márciusában öngyilkos lett, Vajna pedig azóta sem nagyon beszél a fiúról.

Fotó: Szabó Lilla

Andy Vajna a fiatal és szép nők iránti vonzódását sosem rejtette véka alá. Dobó Katával, akivel A miniszter félrelép című film forgatásán habarodtak egymásba, ugyan hét évig tartott a kapcsolat, ám esküvő nem lett a dologból, talán ezt elégelhette meg a színésznő, aki családra, gyerekre vágyott – és be is jött neki, igaz, nem Vajnával. Kata után egy szőke modellel, Tóth Évával mutatkozott egyre gyakrabban, aki nem mellesleg Tasnádi Péter élettársa volt három évig és Tasnádi börtönbe vonulása vetett véget a kapcsolatnak. A hölgy nem sokáig maradt meg Vajna oldalán, bár mindent megtett, hogy felfigyeljenek rá: az egyik luxusétterem megnyitóján még mellbimbót is villantott, de pechére ez sem volt elég a folytatáshoz. A majd’ hetven éves producer azonban egyáltalán nem rejtélyes okokból hihetetlenül kapós a fiatal feltörekvő lánykák körében, úgyhogy nem is szomorkodott sokáig: két évvel ezelőtt már lebuktak Palácsik Tímeával, akit olyan sikeresen megvigasztalt, amiért Damu Roland elbánt vele, hogy már szólnak is az esküvői harangok.

És boldogságukat az sem árnyékolja be, hogy Timi a balatoni fesztiválon csúnyán lebukott, igaz, ezt is kimagyarázta. Palácsik Tímea azonban továbbra sem érezheti magát biztonságban: mindig mindenkinél van ugyanis szebb és kívánatosabb vagy épp fiatalabb. Vajna “sármja” viszont sosem fogy el…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik