Szórakozás

SMS-ek 3 millióért szerencsejátékra

Mobiltelefonok vásárlásával, kedvező hitelajánlatokkal és befektetési szerződéssel csapta beáldozatait egy budapesti csaló, akinek társai is voltak ebben.

A Kecskeméti Rendőrkök csalás miatt indítottak nyomozást a budapesti, 37 éves Cz. Zoltán és a 34 éves S. Zsolt, valamint a pusztavacsi, 24 éves Sz. Tamás ellen -tudta meg a Szeged24 a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Cz. Zoltánt azzal gyanúsítják, hogy S. Zsolt megbízásából 2011-ben Kecskeméten és Budapesten egy cég nevében valótlan tartalmú meghatalmazással több alkalommal vásárolt nagy értékű mobiltelefonokat.  A nyomozás kiderítette, hogy a valós cég ügyvezetőjének aláírása Cz. Zoltántól származik. Vele szemben ezért magánokirat-hamisítás miatt is indult eljárás.

A nyomozás során azonban később kiderült az is, hogy 2009. március 5-én Cz. Zoltán egy kft. képviseletében eljárva befektetési szerződést kötött egy örkényi lakossal, aki 800.000 forintot adott át neki. A férfi a kicsalt pénzt befektetés helyett elköltötte.
A csaló 2011. augusztusában felkeresett egy táborfalvai férfit is, akinek kedvező forinthitelt ajánlott. Segítségéért cserébe arra kérte a sértettet, hogy vásároljon neki előfizetéses mobiltelefont a saját nevére, melynek későbbi költségeit majd ő fogja fizetni. Cz. Zoltán a számlákat nem fizette be, a becsapott férfi őt a későbbiekben nem érte el.

Cz. Zoltán két hónappal később egy táborfalvai házaspárnak ajánlott kedvező hitelfelvételt. A hitelért cserébe a sértettektől azt kérte, hogy részére, de a saját nevükre több mobiltelefon előfizetési szerződést kössenek. A gyanúsított ezen túl a sértett asszony hitelkártyájára több műszaki cikket is vásárolt.

Cz. Zoltán és Sz. Tamás 2011. október 20. és november 10. között  az egyik lajosmizsei telekommunikációs üzletben 5 db SIM kártyát vásárolt, melyekkel közel 3 millió forint értékben küldtek SMS-eket szerencsejátékra. A két gyanúsított azonban az SMS-ek felhalmozott költségét nem fizette be a szolgáltatónak. Mivel a csalók nyereményre is szert tettek, melyből autót vásároltak, a rendőrök a járművet lefoglalták.

Cz. Zoltán és S. Tamás jelenleg – korábbi bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott – jogerős börtönbüntetésüket töltik, S. Zsolttal szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldi meg a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik