Szórakozás

Már büntetik a trafikosokat

nemzeti-dohanybolt(1)(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )
nemzeti-dohanybolt(1)(960x640)(2).jpg (nemzeti dohánybolt, trafik, )

Vizsgálatot indíthatnak fiatalkorúak kiszolgálása miatt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár felkérte Gyulay Zsoltot, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, hogy vizsgálja ki, a nemzeti kiskereskedelmi trafikhálózatban szolgáltak-e ki 18 évnél fiatalabbakat.

Ezt azután jelentette be hétfőn a Kormányzati Információs Központ, hogy az RTL Klub július 14-i híradójának beszámolója szerint nyolc vizsgált trafikból hatban kérdés nélkül szolgálták ki a híradó 16 éves próbavásárlóját. A KIK közleményében hangsúlyozza: “a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény elfogadásával a jogalkotó szándéka egyértelmű volt. A 18 év alatti fiatalok nem vásárolhatnak és nem is tartózkodhatnak a Nemzeti Dohányboltokban”.

Az államtitkár egyben arra kérte fel Gyulay Zsoltot, hogy amennyiben valós alapja van a híradóban bemutatottaknak, “akkor a törvény szellemében eljárva, 48 órán belül az érintett kiskereskedelmi egységek koncesszióját vonassa vissza”.

Lázár János egyben azt kérte, hogy az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az illetékes állami szervekkel, és még július folyamán kezdjék meg az országos szintű ellenőrzéseket a jogszabályok betartása és betartatása érdekében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik