Szórakozás

Dupla falú gáztartályban rejtette el a kábítószert

marihuána (marihuána)
marihuána (marihuána)

Egy szerb személygépkocsi dupla falú gáztartályában 6 kilogramm marihuánát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Tompánál.

A pénzügyőrök a tompai határkirendeltségen egy szerb férfit és az általa vezetett személygépjárművet vizsgálták a napokban – tájékoztatta a Szeged24-et Suller György Attila vám- és jövedéki szóvivő.

Az utas úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával, azonban a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet tételes vámvizsgálatra félreállították.

Az ellenőrzés közben a vámosoknak feltűnt, hogy a jármű gáztartályán gyanús átalakítási nyomok látszódnak. A további szerelés gyors eredményhez vezetett, hiszen a gáztartály bal oldalán található lekötő pánt alatt a tartály ketté volt vágva, két csavarral volt rögzítve. A dupla falú tartályból a pénzügyőrök összesen 6 kg marihuánagyanús anyagot szedtek ki.

A NAV pénzügyőrei a 15 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a szerb férfit átadták a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak, akik a férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik