Szórakozás

Ma születhet meg Katalin hercegnő gyereke

katalin hercegnő (katalin hercegné, )
katalin hercegnő (katalin hercegné, )

A fél világ a tévékészülékekre tapadva várja a brit trónörökös megszületését.

A világsajtó már hónapokkal ezelőtt a mai napra jósolta Katalin és Vilmos gyermekének születését, és bár a királyi család szóvivője természetesen nem erősítette meg az értesülést, a fél világ a tévékészülékekre és az internetre tapadva várja a nagy hír bejelentését.

A képekre kattintva galéria nyílik
Fotó: Northfoto

Az újságírók is készenlétben állnak, arra a bizonyos pillanatra várva. Már hetek óta tévéstábokkal és fotósokkal van tele annak a londoni kórháznak a környéke, ahol a tervek szerint világra segítik majd a trónörököst. Többen panaszkodtak is, amiért semmilyen hivatalos információval sem látják el őket.

Az információmorzsákra váró újságírók persze ennek ellenére nem voltak tétlenek: csak az elmúlt néhány napban több tucat cikk látott napvilágot Katalin és Vilmos gyermekéről. Megírták például, hogy milyen lesz a királyi babaszoba, hogy a hercegnő életveszélyes tablettákat kapott, de arról is pletykáltak, hogy széthullóban van a szülők házassága.

A brit trónöröklési lánc is változik

A születendő gyereknek már saját Facebook-oldala is van, amelynek üzemeltetői megmutatták a lájkolóknak, hogy a kicsi hol foglal majd helyet az öröklési láncban.

A baba egyszer majd Nagy-Britannia uralkodója lehet. De csak nagyapja, Károly walesi herceg és apja, Vilmos után. A gyerek születése miatt még Vilmos öccse, Harry is egy hellyel hátrébbtolódott az öröklési láncban. Szívás. Egyébként elsőszülött trónörökösként utoljára egyébként Vilmos került bele a trónöröklési láncba, születésekor, 1982-ben.


Fotó: Facebook / The British Monarchy Heir

Ajánlott videó

Olvasói sztorik