Szórakozás

Nagyapja pincéjében termesztette a drogot

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, a CIB Bank ZRt. és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013-ban ECOdemia Nyári Egyetemet alapít a szegedi, illetve a Dél-alföldi Régió vállalati vezetői számára.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök eljárást indítottak a 26 éves mélykúti H. Roland ellen, kábítószer birtoklása miatt.

A nyomozás adatai alapján a fiatalember a nagyapja tulajdonában lévő, de általa használt mélykúti lakóház pincéjében és mellékhelyiségében cannabis indica növényeket termesztett. Az illegális kender telepre a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság által indított és a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársaival közösen végrehajtott jövedéki ellenőrzés során derült fényszerdán.

A Bács megyei nyomozók a pincében és a mellékhelyiségben 5-190 cm nagyságú, 219 tőből álló, különböző fejlődési szakaszban lévő cannabis ültetvényt találtak. A termesztést kiépített szellőző-, öntöző- és világítórendszer biztosította. A ház kamrájából leszüretelt és szárításra előkészített, illetve már becsomagolt növényi részeket foglaltak le a rendőrök.

A botanikus szakértő a növényi egyedekről előzetes véleményében azonosította a kábítószernek minősülő cannabis indica növényeket, melyek mennyisége a tőszám alapján jelentősnek minősül a BTK. szerint. A gyanúsított szintén Mélykúton található lakásán megtartott házkutatás alkalmával további szárított növényi anyagmaradványokat, és kábítószer termesztéséhez szolgáló eszközöket találtak a nyomozók.

H. Rolandot a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik