Szórakozás

Kisteleki vezetők a szegedi bíróság előtt

birosag(960x640)(33).jpg (bíróság)
birosag(960x640)(33).jpg (bíróság)

Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádjával indult per Kistelekpolgármestere, alpolgármesterei és korábbi jegyzője ellen pénteken a Szegedi Járásbíróságon.

A vádirat szerint 2011. december 9-én Kistelek képviselő-testülete zárt ülést tartott a városházán, amit közmeghallgatással egybekötött nyílt ülés követett a közeli általános iskolában.

A jegyzőkönyv szerint a zárt ülésen mind a kilenc testületi tag részt vett és egy helyi lakos kérelmét bírálták el. Valójában azonban az egyik képviselő csak a zárt ülés végére, a szavazás után érkezett meg. A zárt ülésen a képviselők megtárgyaltak és elfogadtak több határozatot és rendeletmódosítást is, a jegyzőkönyvben azonban már az szerepelt, mintha ez a nyílt ülésen történt volna meg.

A bíróság előtt Nagy Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester és Pálinkás Pál (független), valamint Darabos Gábor (független) alpolgármesterek nem tettek vallomást és az üggyel kapcsolatos kérdésekre sem válaszoltak. Tanúként korábban azt vallották, a zárt ülésen gyorsan végeztek a kérelem elbírálásával, ezért belekezdtek a további napirendek tárgyalásába is. Nagy Sándor elmondta, a közmeghallgatáson ismertette is a legfontosabb kérdéseket.

A polgármester és az alpolgármesterek – akik egyaránt tagadták bűnösségüket – elmondták, azért írták alá a jegyzőkönyvet, mert azok tartalma valós volt, csupán szerkesztési hiba történt, nem különültek el benne pontosan a zárt és a nyílt ülésen elhangzottak.

A tárgyaláson a korábbi jegyző betegség miatt nem tudott megjelenni, így a per októberben folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik