Szórakozás

18 éves zárkatársa bántalmazhatta a meghalt rabot

Egy  zárkatársa bántalmazta azt a fogva tartott férfi a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben aki, Gyulán június 21-én hajnalban meghalt. A feltételezett elkövető ellen eljárás indult.

A nyomozók kedden a súlyos bámtalmazással gyanúsított B. Sándort. hallgatták ki -közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A haláleset ügyében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a tragédia napján már büntetőeljárást indított, miután felmerült a gyanú, hogy a fogvatartottat két zárka társa vagy egyikük bántalmazhatta.

A nyomozás eddigi adatai és az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a fogvatartott halála bántalmazásból eredő sérülés miatt következett be. A rendőrség az elhunyttal egy zárkában elhelyezett férfiak közül B. Sándort gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével, a megyei rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat eljárást ellene.

A 18 éves B. Sándor ellen más bűncselekmények, rablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt büntetőeljárás van folyamatban, a bíróság korábban emiatt rendelte el előzetes letartóztatását – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik