Szórakozás

Károkat okozott az országon végigsöprő vihar

A legtöbb esetben kidőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak, de két épületben akkora kárt tett a szombati vihar, hogy lakóit ki kellett menekíteni.

A tűzoltókat több mint száztízszer kidőlt fa miatt riasztották, de műszaki mentés során távolítottak el vizet vagy veszélyes tárgyat is. Majdnem hatvan olyan esethez is hívták az egységeket, ahol épületben keletkezett valamilyen kár, egy helyen pedig elakadt gépjárművet kellett menteniük.

Az országon szombat este végigsöprő vihar több mint kétszáz épületben okozott kisebb károkat, köztük néhány középületben is. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két lakóház annyira megrongálódott, hogy a bennük élőket, kilenc embert ki kellett menekíteni. Békés megye legkülönbözőbb részein csapott le a vihar, többnyire fákat döntve ki. Hajdú- Biharban Körösszakál településen okozta a legtöbb kárt-írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Jól vizsgázott a katasztrófavédelem rendszere és a szervezés a tömegrendezvénynek minősülő szolnoki Tiszavirág fesztiválon és a Besenyszögi falunapon. Mindkét rendezvényen több ezer ember volt kint, amikor a katasztrófavédelem jelzése alapján, le kellett állítani a programokat. Szolnokon a Budapest Bár koncertjének közepén érkezett a vihar, emiatt meg kellett szakítani a programot. A főszervező a színpadról tájékoztatta a tömeget arról, hogy a hozzá érkezett jelzés alapján vihar lesz, és azonnal sorolta azokat a befogadó helyeket, ahol biztonsággal átvészelhető az égiháború.

Nemcsak hatalmas eső, hanem az országban több helyen is borsó, dió nagyságú jég is esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik