Szórakozás

Elmerült a Balatonban egy fiú

Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba egy 12 éves fiút, aki szombaton kora délután merült el a Balatonban Fonyódnál. A fiút az ott szolgálatot teljesítő vízimentő, egy ott strandoló orvos és a mentők élesztették újra.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata tájékoztatása szerint a Fonyód-Sándortelepen szolgálatot teljesítő vízimentő rádión kért segítséget azzal, hogy egy fiatal fiú újraélesztésébe kezdett. A fiúra, aki egy nevelőotthoni csoporthoz tartozott, a strand lépcsője mellett találtak rá fürdőzők.

A fiú testhőmérséklete 35 fok körülire hűlt, ebből arra lehet következtetni, hogy 10-15 percet lehetett a víz alatt. Nagyjából 40 perc után sikerült stabilizálni a vérkeringését, de önállóan továbbra sem lélegzett, ezért folyamatos lélegeztetés mellett, de stabil állapotban vitte a helikopter a Veszprémi Kórházba.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közleményében felhívja a strandolók, elsősorban a kisgyereket kísérő, vagy diákcsoporttal érkező nevelők figyelmét, hogy ha valakiről nem tudják, hol tartózkodik, azonnal értesítsék a strand vízimentőjét, aki tudja, mit kell tenni annak érdekében, hogy az eltűntet mihamarabb megtalálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik