Szórakozás

Vasárnaptól mérséklődik a nagy meleg

Esofelhok(960x640)(1).jpg (esőfelhők)
Esofelhok(960x640)(1).jpg (esőfelhők)

Már napok óta tart a kánikulai idő hazánkban, a hét elején az ÁNTSZ hőségriasztást adott ki. A Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő hétre mérséklődik a nagy meleg, megszűnik a kánikula.

A múlt hét közepétől fokozatosan erősödött hazánkban a nappali felmelegedés, olyannyira, hogy az elmúlt napokban az afrikai eredetű forró, száraz levegő hatására több hőmérsékleti rekord is megdőlt. Azonban már látni az idei nyár első hőhullámának végét, vasárnaptól fokozatosan mérséklődik a nagy meleg, és a mostani napokhoz képest a jövő hét közepén több mint 10 fokkal is hűvösebb lehet.

A felfrissülés előtt azonban pénteken, szombaton még folytatódik a kánikulai meleg, majd vasárnap a változást már több helyen záporok, zivatarok is jelzik, és a hőmérsékleti maximum főként nyugaton már 30 fok alatt maradhat.

A jövő hét elején többször, többfelé várhatók záporok, amelyeket zivatarok is kísérhetnek. A meleg tovább mérséklődik, kedden a hőmérséklet csúcsértéke az ország nagy részén 25 fok alatt valószínű. Hétfőn, kedden a megerősödő északnyugati szelet főként a Kisalföldön viharos lökések kísérheti, de zivatarok környezetében is számítani lehet viharos széllökésekre- áll az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik