Szórakozás

Álrablókat kergetett az álpolgárőr

„Alacsony, köpcös, napszemüveget és bukósisakot visel.” – Ezt mondta mind a nyolc sértett, akiket 2013. június 17-én próbált meglopni F. Dezső. Egy férfitől sikerült is tízezer forintot ellopnia.

Idős embereket szemelt ki magának az az 54 éves kunszentmártoni férfi, aki magát polgárőrnek kiadva akart bejutni több kisteleki házba -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

F. Dezső arra hivatkozott, hogy egy betörő bandát keres, akiket az elmúlt éjszaka kergetett el a városból és most azért jött, hogy az otthon tartott papírpénzek sorszámát felírja. Ezzel a trükkel csak egy helyi lakosnál járt sikerrel. A sértett beengedte a házának melléképületébe a tolvajt, akinek két darab ötezres bankjegyet adott át. Az elkövető ekkor egy pohár vizet kérve elterelte a gyanútlan férfi figyelmét és elsietett a helyszínről.

A Kisteleki Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a nyomozás és személyleírás alapján a bejelentésektől számított néhány órán belül elfogta és előállította a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. A további vizsgálat során fény derült arra, hogy F. Dezső május 21-én és 31-én azonos ürüggyel jutott be két kisteleki lakásba és az ott lakók figyelmét elterelve, pénztárcájukból összesen mintegy 200 ezer forintot elvéve távozott.

A Kisteleki Rendőrkapitányság F. Dezsőt őrizetbe vette és lopás miatt büntetőeljárást indított ellene, továbbá kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik