Szórakozás

Attraction: Szomorúak vagyunk

attraction(3)(960x640).jpg (attraction, olimpia, )
attraction(3)(960x640).jpg (attraction, olimpia, )

Méltatlannak tartják a támadásokat a Britain's Got Talent magyar győztesei.

A Bors ma megjelent cikke szerint alig öt nappal az árnyékszínház sikere után máris arról írnak a brit netezők, hogy a tehetségkutató magyar győztesei egy amerikai társulat ötleteivel nyertek. Az Attraction most közleményben reagál a napilap cikkére.

Fotó: MTI

Azt írják:

„Szomorúak vagyunk, amiért a magyar médiumok – a világ sajtójában egyedüliként – műbotrányt próbálnak építeni az Attraction Látványszínház sikerére.

Soha nem állítottuk, hogy az árnyékszínházat mint műfajt az Attraction találta volna ki. Ez egy több száz éves hagyományokat felmutató művészi kifejezésmód. Az, hogy egyes árnyak hasonlítanak más árnyékszínházak figuráira, szinte elkerülhetetlen. Egy árnyékból megformált elefánt vagy egy autó ugyanis mindenhol a világon nagyjából ugyanúgy néz ki. Emiatt plágiumot emlegetni olyan, mintha például egy író kijelentené: bizonyos szavakat csak ő használhat. Ez abszurdum lenne.

Az Attraction sikerének titka történeteinek előadásmódjában és egyediségében rejlik. Ez az a világszínvonalú különlegesség, amiért annyian szavaztak ránk Anglia-szerte (is), a Britain’s Got Talent verseny során.

Reméljük, a botránykeltő szándék nem árnyékolta be a társulatunknak szurkoló magyar közönség örömét, s a jövőben is együtt lehetünk büszkék arra a teljesítményre, amit ma az egész világon Magyarország sikereként értékelnek. Egyúttal kijelentjük: a méltatlan témát ezennel részünkről lezártnak tekintjük.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik