Szórakozás

Hétvégén jön az igazi kánikula!

Vasárnap már 32 fok is lehet.A Balaton Siófoknál 21, a Velencei-tó Agárdnál 22 fokos.

Ma alapvetően napos idő lesz gomolyfelhőkkel, de az ország nagy részén nem várható csapadék. Kis eséllyel azonban az Északi-középhegységben egy-egy zápor kialakulhat. A Dunántúl nyugati felén az északnyugati szél nagyobb területen megerősödik, sőt a reggeli órákban a Fertő-tó környékén átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 24 és 28, a Duna vonalától keletre 28 és 30 fok között várható. Késő estére 19, 24 fok közé hűl le a levegő-olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológiai előrejelzésében.

Szombaton északon helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és zápor, zivatar is előfordulhat, másutt napos, száraz időre számíthatunk. A változó irányú szél csak zivatarban erősödhet meg. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 30 fok között alakul.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős időre van kilátás, de északon néhol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik