Szórakozás

Több mint húsz betörést ismert be

Betörések Szegeden (Betörések Szegeden)
Betörések Szegeden (Betörések Szegeden)

A rendőrség a lakosság segítségével jutott annak a betörőnek a nyomára, aki mintegy 20 alkalommal tört be kiskunfélegyházi házakba, lakásokba.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság 2012. október 11-én indított nyomozást lopás miatt ismeretlen tettes ellen, aki aznap délután betört egy kiskunfélegyházi társasház lakásába, ahonnan ékszereket lopott el, több mint másfél millió forint értékben.

Az akkor még ismeretlen tettes október 15-én délelőtt egy másik kiskunfélegyházi társasház lakásába is betört, ahonnan több százezer forint értékű videokamerát és GPS készüléket vitt magával.

A betörő egy nappal később, délelőtt egy harmadik társasház lakásába jutott be, ahonnan játékkonzolt, távcsövet, és ruhaneműket lopott el, több tízezer forint értékben.

Egy negyedik lakásba november 28-án délelőtt próbált meg betörni az elkövető, de csak a bejárati ajtót rongálta meg, a lakásba nem tudott bejutni.

Az eljárás során a nyomozók az egyik helyszínen lefoglalták a biztonsági kamera felvételeit, melyet az egyik legolvasottabb Bács-Kiskun megyei hírportálon tettek közzé  a lakosság segítségét kérve. A felhívás eredményes volt, több bejelentés is érkezett a rendőrségre, így a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a lopásokkal a 29 éves tázlári R. Tamás ellen elfogatóparancsot adott ki.

A férfit végül 2013. május 21-én a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei fogták el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kemecsén, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.

R. Tamás elismerte a kiskunfélegyházi bűncselekmények elkövetését, folytatólagos kihallgatásán pedig több mint húsz további betörésről tett beismerő vallomást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik