Szórakozás

Ruhásszekrényből az előzetesbe

Néhány órán belül elfogták azt a makói férfit, aki két gerendási ingatlanba tört be és szerszámokat, szivattyúkat, gázolajat lopott el 1 millió 200 ezer forint értékben.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást, aki  június 11-én hajnalban Gerendáson, egy családi ház melléképületéből négy szivattyút, fúrógépet, láncfűrészt, gázolajat és pálinkát lopott el. Az elkövető aznap éjjel egy másik gerendási ingatlan udvarára is bement, ahol gázolajat lopott egy traktorból. A bűncselekményekkel összesen 1.2 millió forint kárt okozott -tudta meg a Szeged24 a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrök a bejelentés után megkezdték a nyomozást, amelynek során a településen egy idegen személygépkocsiról kaptak információt. Az autó a típusa és a színe alapján egy olyan személyhez volt köthető, akit a Makói Rendőrkapitányság is körözött. Közben feltérképezték és ellenőrizték a keresett személy környezetét, rokoni kapcsolatait.

Június 11-én délelőtt az egyik hozzátartozója lakhelyén, egy újkígyósi házban a nyomozók a ruhásszekrénybe bújva találták meg az 50 éves makói lakost. A házkutatás során a disznóólból előkerültek az ellopott szivattyúk és a szerszámok többsége is, amelyet lefoglaltak.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki Cs. Pált, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására, amelyet a Békéscsabai Járásbíróság június 13-án elrendelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik