Szórakozás

Megvédik a töltéseket a Csongrád megyei erők a Duna partján

Dunaszekcsőn, a Duna mentén vesz részt a védekezési munkákban az a 14 Csongrád megyei – tizenkét szegedi és két makói – tűzoltó, akik vasárnap érkeztek meg a helyszínre, és a helyi általános iskolában szállásolták el őket.

A Duna parti házak között, a kerítések vonalában homokzsákokból építettek védőgátat a Csongrád megyéből érkezett egység tagjai, míg estétől már a zsákok között kiszivárgó vizek szivattyúzását látták el.

A nyolc órás váltásban dolgozó egység feladata a szivattyúpontok megvédése, amelyet eddig eredményesen hajtottak végre, egy esetben még egy erőteljes vízbetöréssel is sikerrel vették fel a harcot.

A Csongrád megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport Veszprém, Somogy és Zala megyei tűzoltókkal közösen vesznek részt a munkálatokban. A hét elején sok önkéntes is segítette munkájukat – több önkéntes tűzoltó egyesület egységével is találkoztak –, azonban a tetőzés közeledtével csak a hivatásos erők maradhattak a védekezés első vonalában.

A Csongrád megyei állomány háromszori étkezési ellátásban részesül, amelyen túl szendviccsel, csokoládéval és gyümölccsel is ellátják őket az önkéntes segítők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik