Szórakozás

Új drog szedi áldozatait

drog (drog, fű)
drog (drog, fű)

A rendőrség is megerősítette, hogy egy kábítószerként használt, új vegyület okozta több fiatal halálát a napokban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Székesfehérváron június 9-én hajnalban, a kórházban meghalt egy 18 éves fiatal, akit előző nap délután vittek kórházba rosszullét miatt.

Június 10-én délelőtt egy újabb halálesetről érkezett bejelentés a Fejér megyei Rendőr-főkapitányságra, amely szerint egy 28 éves csákvári férfi – feltehetően ő is kábítószer fogyasztás után – az otthonában meghalt.

Hétvégén még egy fiatal került kórházba ugyanúgy kábítószer-fogyasztás miatt, ő szerencsésebb volt, már elhagyhatta a kórházat.

Ma este a rendőrség arról tájékoztatta a Fehérvár24-et, hogy Fejér megye területén egy olyan új kémiai vegyület jelent meg a kábítószer kínálati piacon, amely nagy valószínűséggel a fenti halálesetekkel összefüggésbe hozható.

A rendőrség kérésére az igazságügyi szakértői és egyetemi intézetek toxikológus és vegyész szakértői soron kívül végzik a minták elemzését. Ezek a vizsgálatok időigényesek, minimum 2-8 napot vesznek igénybe. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a halálesetek a para-metil-4-metilaminorex nevű vegyülettel hozhatóak összefüggésbe. A komponens Magyarországon eddig nem volt ismert, ezt először Hollandiában azonosították 2012-ben.

Korábban a Blikk is beszámolt az új dizájnerdrogról, a lap szerint a rendőrség már őrizetbe vett két gyanúsítottat az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik