Szórakozás

Ganxta Zolee italfogyasztási szokásairól mesélt

Ganxtsta Zolee és a Kartel világsztárral barátkozott. A fenegyerekek egy motoros fesztiválon tévedtek be Jack Daniel birodalmába, és ha már ott voltak, összemérték tudásukat csocsóban, hordófociban és alkatrészkitartásban. Zoli, miután megismerkedett egy kipufogócsővel és lerótta tiszteletét a whiskeymester bronzszobra előtt, alkoholfogyasztási szokásairól mesélt.

Ganxsta Zoli fellépések előtt igyekszik elkerülni az alkoholt, hogy rappelés közben véletlenül se gabalyodhasson össze a nyelve. Nehéz műfaj ez, mentálisan és beszédtechnikailag is egyben kell lenni. Munka után azonban, ha úgy alakul, jöhet akár a whiskey is. A kérdés pedig az, hogyan issza ezt az italt.

„Pierrot barátom, aki szenvedélyes teafogyasztó, egyszer kint járt Koreában, és megkérdezte a felszolgálót, hogy hogyan isszák a helybeliek az általa kiválasztott teát. A pincér nem értette a kérdést, Pierrot így újra érdeklődött. Erre emberünk megmutatta: imitálta, ahogy kitölti a teát és a szájához emelte a poharat. No így vagyok én a whiskeyvel: kitöltöm és megiszom. Nem keverem, nem rakok hozzá semmit – töltöm és iszom.”

A rapper a folyadékbevitelről gyakran sör segítségével gondoskodik, a rövid italokat viszont inkább különleges alkalmakra tartogatja, és csak barátai társaságában fogyaszt alkoholt.

„A sör nem alkohol, abból akármikor, akármennyi jöhet. A rövideket azonban csak mértékkel fogyasztom, mégiscsak rendszeresen sportolok! Egyedül sohasem iszom, nem vagyok az az angol lord típus, aki hazamegy, komótosan leül a bőrfoteljébe és magányosan, jó mélyen elgondolkodva iszogat. Én rock&roll-os whiskeyző vagyok, buliban és társasággal iszom.”

A Kartel a minap lépett fel az alsóörsi motoros fesztiválon, ahol betévedtek Jack Daniel’s sátrába is. A számos játéklehetőség közül kétféle focira csaptak le: hordókba rúgtak labdákat, aztán csocsóztak.  És persze nem bírtak magukkal, különböző motor-alkatrészekkel kezdek bohóckodni. Amikor pedig megtudták, hogy ezek egy alkatrész-kitartó verseny eszközei, rögtön tesztelni kezdték, ki meddig bírja. Az eredményről elég annyit tudni, hogy mindig van hova fejlődni.

Ganxsta Zolee és a Kartel folytatja a fesztiválszezont, gyakorlatilag minden jeles eseményen megfordulnak ezen a nyáron.

„Úgy tűnik, sikerül visszahoznunk a gengszterrappet a magyar zenei életbe. Mindezt kicsit más alapokra helyeztük, nem a klasszikus amerikai mintára. Mi a zenekarral élő zenét nyomunk, elől pedig dolgoznak az MC-k. Így modernizáltuk mi a bulit, és úgy tűnik, ez a közönségnek is bejött.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik