Szórakozás

Magyar hírességek fotókiállítása

Szabo-Zsofi(210x140)(1).jpg (Szabó Zsófi)
Szabo-Zsofi(210x140)(1).jpg (Szabó Zsófi)

Nyomortelepen a szépség, gyermekek szemében az élet. 16 magyar híresség 109 képen mutatja be saját szemszögéből a világot a Világnézet – Hírességek fotókiállításán Budapesten.

Világnézet – Hírességek fotókiállítása címmel ingyenesen látogatható tárlat nyílt csütörtökön a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpont folyosóin 16 ismert ember száznál több képen mutatja meg, hogyan látja a világot. A színészek, zenészek és médiaszemélyiségek nem csak a munkájuk során készített képeket osztják meg az arra járókkal, hanem életük intim pillanatait is.

A kiállítók között találkozhatunk Al Ghaoui Hesna, az MTVA szerkesztő-műsorvezetőjével, aki Afganisztán, Libanon és a Gázai-övezet lebombázott épületeit mutatja be a képein, Trokán Nóra a művészetről készített művészi fotókkal varázsol el bennünket egy-egy pillanatra, Kiss Ádám, a Dumaszínház humoristája pedig unokahúgának gyönyörű babarcát tárja az emberek elé.

Kandász Andrea, a TV2 műsorvezetője az Amazóniában készített képeivel készült a kiállításra. A médiaszemélyiség a Szeged24-nek elmondta, hogy csak embereket fotóz, tájakat nem. „Egy gyerek tekintetében minden benne van: az egész világ, a természet. A természetben viszont nincs benne az egész emberi lélek. A szemeknél semmi sem lehet kifejezőbb”.

Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője kambodzsai, isztambuli, szicíliai és athéni élményeit, István Dániel, a Music FM reggeli műsorvezetője pedig máltai és brazíliai utazásait örökítette meg. Végh Judit színésznő, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának szereplője Gambia, Szenegál és Bissau-Guinea nyomortelepeit fényképezte le egy karitatív célú utazás során, míg Puskás Péter színész-énekes az igmándi szélturbinákról is készített fotót. A ska zene szülőhazájában, Jamaicában nemcsak dalokat, hanem képeket is rögzített januárban KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere, aki budapesti és balatoni pillanatképekkel is bemutatkozik a kiállításon

A komoly és elgondolkodtató témájú képek mellett Szabó Zsófia, a Jóban Rosszban című sorozatának szereplője Gyémánt nevű, egy éves agár kutyájának első sétáját örökítette meg a Balatonon, Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven zenekar énekese egyik képén pedig egy koboldmaki hatalmas szemei merednek vissza ránk.

Klementisz Boglárka, a Savoya Park marketingmenedzsere elmondta, hogy ez az első ilyen fotókiállítás a bevásárlóközpontban, s örülnek, hogy az egész világot sikerült a központ folyosóin kiállítani. A Világnézet – Hírességek fotókiállítása június 23-ig ingyenesen látogatható a Savoya Parkban a bevásárlóközpont nyitva tartási ideje alatt.

Kiállítók:

Al Ghaoui Hesna – az MTVA szerkesztő-műsorvezetője

Bálizs Anett – a TV2 Jóban Rosszban színésznője

Dózsa Zoltán – a TV2 Jóban Rosszban színésze

Dudás Ádám – a TV2 Tények híradósa

István Dániel – a Music FM műsorvezetője

Kandász Andrea – a TV2 műsorvezetője

Kiss Ádám – humorista

Kovács Lehel – a Katona József Színház művésze

Puskás Péter – énekes

Rákóczi Ferenc – a Class FM műsorvezetője

Szabó Zsófia – a TV2 Jóban Rosszban színésznője

Szűcs Krisztián – a Heaven Street Seven énekese

Tóth Kristóf – a PASO énekese

Trokán Nóra – a Kecskeméti Katona József Színház művésznője

Valkó Eszter – rádiós-tévés műsorvezető

Végh Judit – a TV2 Jóban Rosszban színésznője

 

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik