Szórakozás

Egy kamion rakteréből lopták el a traktorokat Apátfalván

Ellopott traktor (Ellopott traktor)
Ellopott traktor (Ellopott traktor)

Csengelén és Balástyán foglalták le az 51 millió forint értékű munkagépeket a Csongrád megyei nyomozók.

Egy olasz sofőr hívta a rendőrséget idén április 15-én Apátfalváról azzal, hogy az ottani parkolóban leállított kamionja rakteréből ismeretlenek elvittek három John Deere traktort – ájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A nyomozás megállapította, hogy az 51 millió forint értékű munkagépeket Olaszországból Aradra kellett volna szállítani. A sofőr az apátfalvi kamionparkolóban hagyta magára a traktorokat, amelyeket április 13-án hajnalban egy román kamionra pakoltak át.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya június 6-án egy csengelei és egy balástyai tanyán tartott házkutatást, ahol lefoglalták a három nagy értékű traktort. A nyomozók elfogták azt a két férfit is, akik a munkagépeket megvásárolták. Gy. Róbert Leventét Vecsésről, míg B. Pált balástyai tanyájáról állították elő.

A két vállalkozó a mezőgazdasági munkákhoz használta a traktorokat. Ellenük különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik