Szórakozás

Török diákok tüntettek Szegeden is

törökország (törökország)
törökország (törökország)

Szegeden mintegy ötven szimpatizáns ment ki a Dugonics térre tüntetni a törökországi események miatt – „Turkey you are not alone” és „Peace” feliratokkal.

Az isztambuli Taksim téren történtek miatt szimpátiatüntetést szerveztek szegeden élő törökök, a török feliratú táblák mellett megjelentek az „Istafa mondjon le”, a „Turkey you are not alone” és a „Peace” transzparensek is – írja a SzegedMa.hu.

Nurican Kanis édesanyja egy Szegeden tanuló török fiúnak, elkísérte őt a nagymama is, Meruk Sir. Elmondásuk szerint ők még a zavargások előtt eljöttek Ankarából, és nagyon remélik, hogy békésen rendeződik majd a helyzet Törökországban.

Azért látogattak ki a Dugonics térre, hogy kifejezzék szimpátiájukat az otthoni demonstrálókkal, akik ellen szerintük aránytalanul nagy erőkkel léptek fel a hatóságok, holott csak éltek demokratikus jogaikkal és tiltakoztak a kormány ellen. „Ez nemcsak Törökország, hanem az egész világ ügye is” – vallja Drubina Orsolya, aki Erasmus-ösztöndíjjal tanult Nápolyban és egy török családnál élt, amellyel életre szóló barátságot kötött. Elmondta, nem tűrheti szótlanul, hogy “ha nem a kurdok robbantják fel” a barátait, akkor a saját kormánya, a karhatalom teszi azt. “A kormány ellen nemcsak tízezer ember propagandaakciója zajlik, hanem a közhangulat kapott most nyilvánosságot, amit antidemokratikus módon próbálnak elfojtani, elhallgattatni” – állítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik