Szórakozás

Tízezerszeresére nőtt az üzemképtelen mozdony értéke

Fiktív szerződésekkel egy üzemképtelen mozdonyt adtak-vettek egymás között cégek, melynek az értéke egy év alatt -papíron- tízezerszeresére nőtt. A NAV 47 milliós büntetést szab ki.

Kapcsolódó cikkek

A közelmúltban a NAV dél-alföldi adóellenőrei egy társaság vizsgálatakor nem mindennapi „ügyeskedés” nyomaira bukkantak. Az ellenőrzés bebizonyította, hogy a mozdonnyal üzletelő csoport szervezetten, láncolatban követte el a csalássorozatot. Az adóhiány, a bírság és a késedelmi pótlék miatt a cégek 47 millió forintos büntetésre számíthatnak -tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán.

A láncolatos értékesítések során az azonos személyi körhöz tartozó társaságok egy üzemképtelen mozdonyt forgalmaztak egymás között úgy, hogy annak értéke egy év alatt közel tízezerszeresére nőtt. A sorozatos értékesítés során a végig egyhelyben álló mozdonyt lízingelték és adták bérbe egymás között a cégek, és a szükséges önrész megfizetését váltóval igazolták. A váltók azonban rövid időn belül visszakerültek a kiállítóhoz, így a fizetés is csak papíron történt meg.

A NAV vizsgálata 27 millió forintos adóhiányt állapított meg, melyhez további 20 millió forint bírságot és késedelmi pótlékot szabtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik