Szórakozás

Nem folytatódik a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat

Kiss Péter, Erőss Zsolt (kiss péter, erőss zsolt, )
Kiss Péter, Erőss Zsolt (kiss péter, erőss zsolt, )

Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájához minden valószínűség szerint az vezetett, hogy kevés folyadékot vittek magukkal - mondta el Kollár Lajos, a magyar Kancsendzönga-expedíció vezetője kedden a ferihegyi repülőtéren, miután hazaérkezett Nepálból. A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat nem folytatódik.

Közölte: nála vannak azok a fotók is, amelyeken egyértelműen felismerhető Kiss Péter holtteste a Kancsendzöngán. A fiatal hegymászó nem mindennapi módon visszaindult Erőss Zsoltért, “sajnos abban tapasztalatlan volt, hogy 8000 méter felett nem lehet emberségesnek lenni” – jegyezte meg Kollár Lajos.

Elmondása szerint a Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíció a Kancsendzönga tragédiával végződött meghódítása után befejeződik, egyelőre nincsenek olyan kaliberű hegymászók, akik képesek lennének a feladatra.
Erőss Zsoltnak és Kiss Péternek május 20-án sikerült feljutnia a Nepál és India határán található, 8586 méteres Kancsendzönga csúcsára, eltűnésüket két nappal később jelentették be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik