Szórakozás

Feljelentést tett az SZTE rektora a HÖK-ös piramisjáték gyanúja miatt

egyetemista(210x140)(1).jpg (egyetem, egyetemista, )
egyetemista(210x140)(1).jpg (egyetem, egyetemista, )

Feljelentést tett Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) rektora az egyetemi piramisjáték gyanúja miatt, az ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a rektor kényszerítés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést a HVG által megírt piramisjátékügy miatt.

A hetilap – egy birtokába került hangfelvétel alapján – arról írt, hogy a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkari hallgatói önkormányzatának 2010-2011-es elnöke piramisrendszerben akarta beépíteni a diákokat a Dél-alföldi Hallgatói Mozgalom Egyesületbe. Az érdek-képviseleti vezető két filmklubos diákot győzködött az egyórás beszélgetésen arról, hogy lépjenek be a szervezetbe, majd szervezzenek maguk alá öt-öt embert. Cserébe a hallgatói önkormányzattól vagy szervezeteitől munkát kapnak, viszont minden tagnak a fizetése tíz százalékát kell “fölfelé” befizetni.

Szanka Ferenc közölte, a Szegedi Járási Ügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el, és a rendelkezésre álló bizonyítékok, a többi között a hangfelvétel vizsgálata után dönt arról, hogy van-e oka a nyomozás elrendelésének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik