Szórakozás

Vádemelés az anyagyilkos ellen

Emberölés miatt javasol vádemelést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egy 20 éves hódmezővásárhelyi fiatalember ellen, aki január 27-én az esti órákban megölte édesanyját.

„Anyánk öngyilkos lett, hívd a mentőket!” – ezzel hívta fel testvérét P. Martin 2013. január 27-én este Hódmezővásárhelyen, miután megölte édesanyját az Ábrai Károly utcai családi házukban. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani – tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság rendőreinek is azt adta elő, hogy holtan találta anyját, aki aznap délután öngyilkossággal fenyegetőzött. A körülmények alapján a vásárhelyi rendőrök nem hittek neki és visszatartották a főkapitányság rendőrorvosának és a szemlebizottságának megérkezéséig. A helyszíni szemle végül igazolta is, hogy emberölés történt, ezért a fiatalembert előállították.

Kihallgatása során beismerte a nyomozóknak, hogy megromlott a kapcsolata az anyjával, ráadásul a bűncselekmény napján össze is vesztek. Amikor este hazament, édesanyja nem akarta, hogy otthon aludjon, ezért megölte az asszonyt.

Az előzetes letartóztatásban lévő fiatalemberrel szemben folytatott nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal a Csongrád Megyei Főügyészségnek megküldték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik