Szórakozás

Hamis óvszergyárakat lepleztek le

Három, nyugati márkákat is hamisító óvszergyárat lepleztek le az elmúlt hetekben a kínai hatóságok - számol be az esetről a sina.com hírportál.

A rendőrök március végén a legnagyobb internetes áruházban, a taobao.com-on rendkívül alacsony áron kínált óvszerekre lettek figyelmesek. A boltokban dobozonként 30-50-szeres áron kapható terméket a világhálón mindössze egy jüanért, vagyis 37 forintért árulták a hamisítók, akiktől a hatóságok ellenőrzésként rendeltek is. Miután egyértelműen kiderült, hogy az eladásra kínált óvszerek hamisítványok, a rendőrség kinyomozta a gyártás helyét, majd lecsaptak a bűnözőkre.

A kelet-kínai Fucsien tartományban székelő, mintegy tucat hamisító föld alatti, 50 négyzetméteres “termelőüzemében” nyugati márkájú, többek közt Jissbon, Durex és Contex óvszereket gyártott, naponta mintegy 20 ezret. A hatóságok a “gyárból” több mint kétmillió hamisítványt koboztak el, emellett négy csomagológépet és hamis dobozok ezreit. A gyártógépek eredetét felfedő vizsgálódás után a rendőrök további föld alatti gyárakat fedtek fel, egyet a közép-kínai Honan, egy másikat a kelet-kínai Csöcsiang tartományban.

Utóbbi két eset kapcsán 37 embert vettek őrizetbe, s csaknem 50 millió jüan értékben (1,8 milliárd forint) több mint négy és fél millió hamis óvszert koboztak el a hatóságok. A hamisítványokból – derült ki a vizsgálat során – korábban kisboltokba, gyógyszertárakba és más árusító helyekre is juthatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik