Szórakozás

Aláírásgyűjtés a gyerekverő tanárért

A Weöres Sándor Általános Iskolába járó diákok szülei aláírásgyűjtést kezdtek annak érdekében, hogy ne szüntessék meg az egyik gyereket megütő és megrugdosó pedagógus munkaviszonyát.

Korábban megírtuk, a Weöres Sándor Általános Iskolá tornatanára a múlt pénteken megvert és megrugdosott egy 10 éves tanulót, az esetről a biztonsági kamera felvételeket is készített. Tette miatt a szegedi kistérségi közoktatási intézmény főigazgatója kezdeményezte a további munka alóli azonnali felmentését. Most azonban a szülők és kollégák védelmükbe veszik a tornatanár, mondván: meg kell vizsgálni mi vezetett ide?

“Majdnem kilökte a napközis tanárt az ablakon, kiharapott egy darabot az osztálytársa lábából” – állítja a megvert diák egyik osztálytársának az édesanyja. “Felnőttek szájából sem hallható obszcén kifejezéseket hallgattak egész nap a fiútól” – vág közbe a másik asszony. Hiába hívták be a tanuló szüleit a tanárok, soha nem jöttek, pedig folyamatosan gond volt vele, ez már a harmadik iskolája, pedig még csak 10 éves – ontják a tanárnőt védelmezők -írja a HVG.

A Kistérségi Társulás Közoktatási Intézményének vezetője nyilatkozott a HVG-nek. Gera Tibor szerint sajnálatos, hogy egy elismert pedagógustól kell megválniuk, de gyereket senki nem üthet meg. Az igazgató úgy látja, hogy az oktatási intézményekkel kapcsolatban álló Pedagógiai Szakszolgálat, Gyermekjóléti Szolgálat mindenben segítségére siet a pedagógusoknak, az adott gyermek esetében is ez történt. Ahogy a sajtóból már ismert, azt a megrugdosott kisfiú édesanyja is elismerte, hogy voltak gondok a gyermekével, bővebben azonban nem akart beszélni a dologról. A hvg.hu is megkereste mindazzal, amit a gyerekről mondtak társai szülei, de erre sem kívánt reagálni.

  • Az ügy további részletei a HVG-ben olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik