Szórakozás

Eltávolították Angelina Jolie melleit

angelina-jolie(650x433)(1).jpg (angelina jolie, )
angelina-jolie(650x433)(1).jpg (angelina jolie, )

Angelina Jolie kedden felfedte, hogy kettős emlőeltávolításon esett át, hogy megelőzzék a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázatát.

A 37 éves amerikai színésznő és párja, Brad Pitt a The New York Times amerikai napilap keddi számában azt nyilatkozták, hogy azért volt szükség a beavatkozásra, mert olyan hibás gént találtak a színésznőnél, amely növeli a rák kialakulásának lehetőségét. Az orvosok úgy becsülték, hogy 87 százalék az esélye a mellrák, és 50 százalék a petefészekrák kialakulására.

“Úgy döntöttem, hogy elébe megyek a problémának, és annyira lecsökkentem a kockázatot, amennyire csak lehet”- magyarázta Jolie. Azt is elmondta,hogy a műtétek februárban kezdődtek, és április végén fejeződtek be.

Angelina Jolie édesanyja egy évtizeden át harcolt a rákkal, mielőtt 56 éves korában meghalt.

Biztosítani akarta a gyerekeit arról, hogy ugyanez a betegség őt nem fogja elvenni tőlük – mondta a színésznő. Hozzátette, hogy a BRCA1 hibás gént hordozza, amely jelentősen növeli a mellrák és a petefészekrák kialakulásának kockázatát. Miután megtudta, hogy mivel nézhet szembe, úgy döntött, hogy aláveti magát a kettős melleltávolítás kilenc héten át tartó átfogó sebészi eljárásának – közölte a többgyermekes édesanya.

Jolie méltatta partnerének, Brad Pittnek a szeretetét és támogatását az egész folyamat során.

“Úgy érzem, hogy bár nagyon súlyos döntést hoztam, de ennek a döntésnek nincs hatása női mivoltomra. Mindent nőt bátorítani szeretnék, akinek a családjában előfordult a mellrák, vagy a petefészekrák, hogy vegyen igénybe orvosi segítséget, hogy utána maga dönthessen a sorsáról” – írta Jolie.

Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek három saját gyermeke van, hármat pedig örökbe fogadtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik