Szórakozás

Ma sem ússzuk meg szárazon

Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye több térségére és Budapestre már elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadás miatt. Szerdán is az ország jelentős részén várható heves zivatar és felhőszakadás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország nagy részén alapvetően felhős lesz az ég, csak néhány órás napsütés lehet, ugyanakkor északkeleten-keleten alapvetően napos idő ígérkezik. Elsősorban a középső és nyugati országrészben várható elszórtan zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső kíséretében. A délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22, 25, a középső és keleti országrészben 25, 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzésében írja,hogy a délelőtti órákban az ország középső területein fordulhat elő néhol intenzívebb zivatar, amelynek környezetében 20-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A délutáni óráktól elszórt zivatarokra döntően a Dunántúlon (gyakrabban a délnyugati felében), illetve északkeleten (Heves, Nógrád, Pest és Jász-nagykun egyes részei) számíthatunk. Néhol még kialakulhat intenzívebb zivatar, 20-30 mm-t meghaladó csapadékkal, viharos (70-80 km/h feletti) szélrohammal és jégesővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik