Szórakozás

Döntőbe vágyik Malmőben ByeAlex

ByeAlex (ByeAlex)
ByeAlex (ByeAlex)

Nem foglalkozik az Eurovíziós Dalfesztivál többi versenyzőjével az énekes. A célja, hogy kétszer is elénekelhesse magyarul a „Kedvesem"-et.

„Számomra elégtételt jelentene, ha az elődöntőből sikerülne bejutnom a május 18-i döntőbe, vagyis kétszer elénekelhetném magyarul a ‘Kedvesem’-et. Néhány hónappal ezelőtt még itthon is alig ismertek. Különleges motivációt jelent számomra, hogy két nappal a verseny előtt szerepelni fogok a svéd közszolgálati televízióban. Azt tervezem, hogy a dalom refrénjét a tévéfellépésen svédül adom elő” – mondta ByeAlex az MTI-nek.
A 28 éves énekes hangsúlyozta, Malmőben szeretné bebizonyítani, hogy magyar nyelven énekelve is lehet esélye az Eurovíziós Dalfesztiválon.

“„Nem foglalkozom a többi indulóval, a hazai válogatóverseny, A Dal során sem tettem. A házigazda Svédországot képviselő Robin Stjernberg dalát meghallgattam, ő rendkívül ízléses popénekes, de nyilvánvaló, hogy Loreen tavalyi győzelme után idén nem svéd előadó nyer. Még a román kontratenor, Cezar dala is eljutott hozzám, hát, nem tudom…” – mondta ByeAlex.

ByeAlex a hétvégén már átesett egy másik tűzkeresztségen, első nagyobb szabású koncertjén, ami a fővárosi Zöld Pardonban volt.  „Sok hazugság és rosszindulat volt abban a cikkben. Én elégedett voltam a koncerttel, abból a szempontból mindenképpen, hogy ez volt az első. A közönség nagy számban volt kíváncsi rám, jól érezték magukat, akárcsak mi a színpadon, a koncert után rengeteg aláírást kellett kiosztanom” – fejtette ki a kritikával kapcsolatban.
Az énekes elmondta, hogy akárcsak A Dalban, Malmőben is hárman lesznek a színpadon, rajta kívül Kővágó Dani gitáros és Wéber Helga vokalista.


Fotó: ByeAlex
ByeAlex a malmői Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében, május 16-án csütörtökön tizenkettedikként lép színpadra. Ebben az elődöntőben 17 dal hangzik el, közülük tíz jut a május 18-i döntőbe, amelynek hat kiemelt ország (a házigazda Svédország, Németország, az Egyesült Királyság, Franciaország, Olaszország és Spanyolország) automatikus résztvevője.

Idén 39 ország vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon, az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen. A május 14-i és 16-i elődöntőt, valamint a 18-i finálét az M1 és a Duna World csatorna élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik