Szórakozás

Kidobáltak a kocsiból 16 kiló kábítószert

Egy szerb autó továbbhajtott az ellenőrzés elől Hercegszántónál, majd amikor üldözni kezdték, a bent ülők összesen 16 kilogramm kábítószert dobáltak ki az ablakon.

Bajai Rendőrkapitányság nyomozást indított kábítószerrel való visszaélés miatt, mert május 02-án este Hercegszántónál belépésre jelentkezett két szerb állampolgár egy autóval. A férfiakat a viselkedésük, illetve az alapján, hogy poggyász nélkül utaztak gyanúsnak vélték a határrendészek -tudta meg a Szeged24 a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ezzel szinte egy időben a hőkamera kezelője két, nagyméretű táskát cipelő személyt vett észre az öldhatáron át gyalogosan érkezni Magyarország területére.

A járőrök a határátkelőhely felől egy járművet láttak közeledni, ami azonos volt a korábban a határátkelőhelyen ellenőrzött autóval. A gépkocsit ellenőrizni akarták, de a sofőr hirtelen nagy gázzal az intézkedő rendőr mellett elhajtott. A határrendészek a jármű után hajtottak, amiből az abban ülők kétsporttáskát kidobtak. Ezután a gépkocsit – előnye miatt – szem elől tévesztették. Az 51-es útra kidobott sporttáskákban 4-4 db. folpack fóliába becsomagolt egyenként kb. 2kg. tömegű kábítószergyanús anyag (feltehetően marihuana) volt. Az egyik táska megsérült,abból egy csomag tartalma az úttesten szétszóródott.

A helyszín környékét Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség és BajaiRendőrkapitányság járőrei lezárták, és fokozottan ellenőrizték a területen tartózkodókat. Ennek eredményeképpen a következő nap hajnalán Bátmonostor külterületén elfogtak egy szerb állampolgárt, akinek a zsebében a keresett gépkocsi indítókulcsa volt. Nemsokára megtalálták az autót is Csátaljaés Dávod közötti területen.

Jakovljevic Dejan (1981. 12. 29.) szerb állampolgárt még keresik a rendőrök, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a Bajai rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik