Szórakozás

Összegzés a szegedi trafikmutyiról

A Best Of Szeged blog összeszedte és kiegészítette, amit a tarfikpályzázatokról és a mögöttük álló emberekről tudni lehet.Az összkép még szörnyűbb, mint ami külön-külön kiolvasható a cikkekből.

A Best of Szeged Blog szerint a listán szereplő 85 koncesszióból 30 azonosítható be közvetlenül a sajtóban eddig megjelent három fideszes kötődésű érdekkörhöz: a párt közvetlen képviselőihez és alkalmazottaihoz, a Continental dohányipari céghez és a CBA-hoz.

Az eddig a sajtóban megjelenteken túl a Best of Szeged táblázatában szerepel Gőgh József is, aki a CBA lánc üzleteit üzemelteti, ahogy arról a cég saját újságjában be is számolnak.

Szintén a Google volt a blog segítségére abban, hogy megállapítsák, Vahl Rezső cége, a Titan Project’s House tavaly kötött szerződést a Vadasparkkal, hogy Flamingó néven tájékoztató rendszert hozzon létre. A projekthez a félmillió forint alaptőkéjű társaság 185 millió forint (!) támogatást nyert el a Dél-Alföldi Operatív Programból, és az NFÜ adatbázisa szerint ennek a felét már meg is kapta előlegként. (A projekt 70% támogatásintenzitással valósulhat meg.)

Vahl úgy tűnik igen szerencsésen pályázik, hiszen két trafikot is nyert. A Vadasparkba információk szerint Gyimesi László tanácsnok protezsálta be, a Fideszes kapcsolat ehhez és a hihetetlen összegű DAOP-os nyeréshez is elengedhetetlenül szükséges kellett legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik