Szórakozás

Így gyilkolt a kulcsi családirtó

Befejeződött a kulcsi emberölés nyomozása. H.Csanád Jutas részletes vallomásában elmondta, hogy démoni megszállottság hatása alatt cselekedett, az volt a célja, hogy megszabaduljon családtagjaitól. A gyilkosságokat úgy akarta végrehajtani, hogy családtagjait elkülöníti egymástól, és egyesével végez velük.

Ahogy arról egy évvel ezelőtt hírt adtunk, 2012. április 6-án családi tragédia történt Kulcson. Egy háromszintes családi házban négyen meghaltak és hárman súlyosan megsérültek. Már az elsődleges adatok alapján kiderült, hogy a bűncselekmények elkövetésével az egyik családtag, a 23 éves H. Csanád Jutas gyanúsítható. A férfit rövid időn belül elfogták a TEK Műveleti Főosztály tagjai, a családi ház közelében.

Mint az a helyszíni szemle adatai, valamint vallomása alapján kiderült, cselekményét előre kitervelten, különös kegyetlenséggel követte el. H. Csanád vallomásában elmondta,hogy hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

Először 2012. április 4-én bátyját ölte meg a családi házuk hátsó udvarán, ahol egy nyílpuskát akartak kipróbálni együtt. Hátulról támadta meg testvérét egy késsel. Miután végignézte a haláltusáját, hazament. Holttestét a bokrok között hagyta.

Másnap, április 5-én a családi ház könyvtár szobájában nagyapját támadta meg. Először puszta kézzel, majd egy rugós késsel. Miután meghalt, nagymamáját ölte meg egy disznóölő késsel. A gyilkos is vért vesztett, elfáradt, és lepihent.

A többieket – szüleit és nővérét – április 6-án akarta meggyilkolni. Bement nővére szobájába, hogy őt is leszúrja, ám a szülők a sikoltozó lány segítségére siettek. Az édesapját ekkor ölte meg a bozótvágó késsel. Édesanyját is megkéselte, de – csak úgy, mint a testvére – ő is életben maradt.

Az ámokfutó megsebesítette nővére párját is, akit a nő időközben telefonon értesített arról, mi történik náluk. A férfi bottal a kezében indult el a házhoz. Ő sem úszta meg sérülés nélkül, a fiatal bozótvágóval rontott neki. A gyilkost a helyszín közelében fogták el a terrorelhárítók. A nyomozóknak kihallgatásán azt mondta, nem bánt meg semmit, úgy érezte, szerettei halálos ellenségeivé váltak.

Még azokat a nyomozókat és technikusokat is megviselték a helyszínen látottak, akik évek óta ezen a területen dolgoznak. A helyszíni szemle több órán keresztül zajlott.  A rendőrök megtalálták és lefoglalták azokat az eszközöket, amiket a kulcsi mészáros a bűncselekmények során használt. Két bozótvágót, két kést és egy bicskát.

Tekintettel arra, hogy a családirtó vallomásában démoni megszállottságot említett, elmeorvos szakértő bevonásával vizsgálták meg. Az igazságügyi pszichiáter szakértő és igazságügyi orvos-szakértő azt állapította meg, hogy H. Csanád Jutas tudathasadásos elmezavarban szenved. Betegsége miatt kizárt volt, hogy tette következményeit felismerje.

Az elmeorvosi szakvélemény alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a H. Csanád letartóztatásának megszüntetését, és egyben ideiglenes kényszergyógykezelését az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

H. Csanád Jutas ezalatt teljesen higgadtan viselkedett, zavarodottságának nyoma sem volt, ezért újabb elmeorvos szakértő rendeltek ki.

Az igazságügyi pszichiáter szakértő, az igazságügyi orvos-szakértő, valamint az általuk bevont igazságügyi pszichológus szakértő megállapította, hogy a gyilkosnál, a bűncselekmény idején – teljes realitáskontroll vesztést okozó – elmezavar egyértelműen nem bizonyítható. A gyanúsított kóros elmeállapota nem tette képtelenné cselekményei következményeinek felismerésére.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pontosan egy év alatt befejezte az ügyben a nyomozást, és H. Csanád Jutas ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt lefolytatott nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldte a Fejér Megyei Főügyészségnek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pontosan egy év alatt befejezte az ügyben a nyomozást, és H. Csanád Jutas ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen elkövetett emberölés bűntett miatt emelnek vádat- mondta Németh-Kész Mónika a FM RFK szóvivője a Fehérvár24-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik