Szórakozás

Száz határsértő egyetlen hétvégén Csongrád megyében

határsértők a rendőrségen (migránsok, embercsempészet, )
határsértők a rendőrségen (migránsok, embercsempészet, )

Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, ugyanis mintegy száz határsértőt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan tartózkodjanak hazánkban.

Egy lengyel kamion vált gyanússá a rendőröknek a Röszkei Határátkelőhelyen vasárnap az esti órákban – tájékoztatta a Szeged24-et Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A jármű két lengyel sofőre nem tudott választ adni arra, hogy mit keres két afgán és négy pakisztáni férfi a kamion rakterében megbújva. A „potyautasokkal” szemben – okmányok hiányában – idegenrendészeti eljárás indult, míg a jármű vezetőit embercsempészés gyanújával hallgatták ki a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A migrációs nyomás felkészülten érte az egyenruhásokat Csongrád megye déli határszakaszán. Vasárnap éjszaka 15 csoportban 90 határsértőt fogtak el a rendőrök. Az afgán, koszovói, pakisztáni, bangladesi, és egyiptomi állampolgárok nem tudták igazolni személyazonosságukat, ezért idegenrendészeti eljárás alá indult ellenük.

Mórahalom külterületén látta el szolgálatát a Készenléti Rendőrség járőre a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásával együttműködve tegnap a reggeli órákban, amikor egy férfit láttak meg, amint sietve igyekezett Szerbia irányába. A rendőrök igazoltatták az idegesen viselkedő szerbiai férfit, aki személyazonosságát ugyan igazolta, de az ország területén való jogszerű tartózkodáshoz szükséges okmánnyal nem rendelkezetett. A később ellenőrzés során a férfi ruházatából 4 gramm marihuána került elő, ezért kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik