Szórakozás

Egy tűzeset, négy műszaki mentés

A Kálvária sugárút egyik ingatlana égett szerdán, de be kellett avatkozni a katasztrófavédőknek egy kamion megsérült, veszélyes anyagot szállító tartályánál is.

Szerdán este Szegeden, a Kálvária sugárút egyik ingatlanában csomagolóanyag és szálgyufa égett, amelyet a tűzoltók oltottak el, személyi sérülés szerencsére nem történt.

Reggel az M5-ös autópályán haladt Szeged irányába egy magyar teherautó, amely rakterében különböző veszélyes anyagokat szállított. A sofőr Balástyánál rendellenességet észlelt, ezért a leállósávra félreállt, és akkor vette észre, hogy az egyik, egy köbméteres tartály megsérült, és a benne szállított hidrogén-peroxid egy része hiányzik. A katasztrófavédelem helyszínre érkező egységei a rendőrséggel közösen gondoskodtak a terület biztosításáról és az autópálya lezárásáról, a rendőrök a forgalmat a régi 5-ös útra terelték.

A felderítés során kiderült, hogy a járművön szállított többi tartály – amelyekben hangyasav és salétromsav is volt – sértetlenek voltak, és intézkedés történt egy ép tartály helyszínre szállításáról is. A tűzoltók teljes légzés- és bőrvédelemmel egy hordószivattyú segítségével a sérült tartályban maradt veszélyes anyagot az ép tartályba emelték át, amelyet a teherautóval együtt az eredeti célpontra, egy algyői cég telephelyére kísértek.

A környezetbe jutott hidrogén-peroxid semlegesítéséről a katasztrófavédelem és az autópálya kezelője közösen gondoskodott, a kijutott vegyületet azt elnyelő anyaggal felitatták, amelyet ártalmatlanítani fognak. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárást indított annak kiderítésére, hogyan sérült meg a tartály. Az eset során személyi sérülés nem történt, és a vegyületből sem jutott ki a környezetet károsító mennyiség.

Délután Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi utcában két veszélyesen megdőlt fenyőt távolítottak el motoros láncfűrésszel a tűzoltók, míg egy órával később a szintén hódmezővásárhelyi Szabadság téren az egyik lakásban gáz szivárgott, a lakókat a mentősök kórházba szállították, a gázművek a mérőórát leszerelte.

Este Szentesen a Rákóczi Ferenc utcában egy kémény veszélyesen megdőlt, és a lakókat, valamint a járókelőket is veszélyeztette. A beavatkozó egységek a kéményt visszabontották és értesítették a kéményseprő-ipari szolgáltatót is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik