Szórakozás

Leúszta az alkoholizmust Sáringer Károly

Sáringer Károly (Saringer Karoly)
Sáringer Károly (Saringer Karoly)

Elvesztette szüleit, inni kezdett, majd jött a lecsúszás, előbb kirúgták, majd otthonát is majdnem elvesztette, és jött a kórház, na meg az egykori osztálytárs, aki kihúzta a a bajból, most újra sportol.

Huszonőt évvel ezelőtt történt, hogy a fehérvári Sáringer Károly sportújságíró társával, Göde Ferenccel végígúszta a Dunát mintegy 417 km hosszan 10 nap alatt. Azóta alaposan megváltozott az élete, annyira, hogy teljesen tönkrement és az alkoholizmusba esett. – írja a Blikk. Az ehhez vezető út azért ennél sokkal tarkább, hiszen a Duna-úszás után azért még írt 22 könyvet is az újságíró.

“A pekingi olimpián forgattam, amikor jött a hír, hogy édesapám beteg. Nem sokkal később elhunyt, és egy éven belül szegény édesanyám is követte – kezdte történetét. – Néhány hónap alatt alkoholista lettem. Egy hajszál választott el a hajléktalanszállótól, elveszítettem az állásom, pénzem is alig maradt, és kórházba kerültem.

Az egykori tévésnek már minden reménye elszállt, amikor betoppant életébe az általános iskolai osztálytársa, Göde Ferenc, akivel negyedszázada végigúszta a Dunát.

“Húsz éve nem találkoztunk. Azt mondta, hallotta, mi van velem, és segíteni akar. Nem hittem benne, hogy ki tudok lábalni az alkoholizmusból. De Feri nem adta fel. Mélyen hívő ember, talán ezért nem veszítette el a hitét bennem. Rábeszélt: kezdjek újra úszni.”

Ennek következtében Sáringer lemondott az alkoholról és újra értelmet nyert élete. Legújabb célja, hoggy négy óra alatt 10 kilométert fog leúszni.

“18 kilót kellett fogynom, mindennap járok úszni és heti háromszor kondizni.”

Április 3-án 2 óra alatt 6 kilométert úszott le, és nem is akar arra gondolni, hogy pár hónapja még lábra sem tudott állni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik