Szórakozás

Két kétpupú született -videó is!

Négy nap eltéréssel két szegedi tevelánynak is kicsinye született a Szegedi Vadasparkban. Mindannyian egészségesek, de szponi csak Misi tud,  Zsoltit a gondozók táplálják.

2007-ben örülhettünk utoljára tevecsikó születésének a Szegedi Vadasparkban. Most az akkor született Góbinak, valamint társának, Katának született kiscsikója. Apjuk nem szegedi, hanem miskolci, ugyanis a két kancát Kalifa, az ottani állatkert csődöre „látta vendégül” tavaly télen.

Először Kata ellett meg április 6-án, utóda a Misi nevet kapta a gondozóitól. Ezután Góbi következett, akinek szülését nemcsak az aggódó gondozói, hanem kamera is nyomon követte. Állatorvosi segítségre volt szükség, de végül egészségesen megszületett Zsolti, a második csikó is, április 10-én.

Mindkét anyának első ízben született kicsinye, így tapasztalatuk nincs az utódnevelésben. Bár egyformán óvják és védik csikójukat, sajnos szopni ezidáig csak Misi tudott anyjától, Zsoltit a gondozóik etetik tejjel (fele kecsketej, másik fele borjúknak való tejpótló tápszer-keverék). Bízunk benne, hogy idővel megindul az anyja teje, és el tud kezdeni tőle is szopni a tevecsikó. A felmerült gondok ellenére mindkét csikó egészségesnek látszik, egyre biztosabban mozognak és állnak a lábukon.

A tevékről bővebb információ a Szegedi Vadaspark honlapján olvasható

Ajánlott videó

Olvasói sztorik