Szórakozás

Sorozatbetörők bilincsben

Cipőt, horgászbotot, TV-t és flexet is lopott az a sorozatbetörő páros, akiket 2013. április 9-én fogott el, és vett őrizetbe a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.

K. Pétert azután állították elő a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai, hogy társával 2013. április 9-én hajnalban a Barattyosi út melletti öntözőrendszerhez tartozó vezetékeket egy hosszabb szakaszon levágta, amivel több mint félmillió forintos kárt okozott. A tetthelyről még sikerült elmenekülniük, azonban néhány órával később, az érintett cég biztonsági szolgálatával együttműködve kattant a bilincs a kezükön -tudta meg a Szeged24 a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A nyomozás kiderítette, hogy a 29 éves hódmezővásárhelyi férfinak további bűncselekményekhez is köze van. Társaival egy mártélyi üdülőbe is betörtek, ahonnan műszaki és használati cikkeket vittek el, de jártak egy Rárósi úti boltban is, ahonnan cigarettát tulajdonítottak el. Április 6-ára virradóra felforgattak egy Borz utcai családi házat, ahonnan végül kéziszerszámokat és egy nagymotort loptak el. A csapat biztosra ment, ugyanis a sértettekhez tippre érkeztek, vagy a célpontjaikat már jó előre kinézték maguknak.

A vásárhelyi nyomozók a házkutatások során több bűncselekményből származó tárgyat is lefoglaltak. A kihallgatásokat követően K. Pétert és 23 éves kalocsai társát, T. Nándort a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. További két társuk szabadlábon védekezhet. A további nyomozás feladata annak tisztázása, hogy a csapatnak van-e köze más betörésekhez is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik