Szórakozás

Segítség! Feldühít a számítógép!

szamitogep(960x640)(2).jpg (számítógép, laptop, )
szamitogep(960x640)(2).jpg (számítógép, laptop, )

Lassan tölt be? Lefagy? Nem érti, miért kell újraindítani? Irtózik a hibaüzenetektől? Netán már az egészségi állapotára is rossz hatással vannak a PC-k? Nyugalom, segítünk!

Aki számítógépet használ, legalább egyszer életében kapott már olyan hibaüzenetet, hogy nincs elég hely a lemezmeghajtóján, a gép azonnal újraindul, vagy a dokumentum valamilyen végzetes hiba következtében elveszett. Az ilyen és ehhez hasonló jelenségek és hibaüzenetek a digitális korszak új betegségéhez, a technostresszhez vezetnek.

A stressznek ezen fajtája leggyakrabban azoknál lép fel, akik olyan informatikai eszközzel kénytelenek dolgozni, aminek működését kevéssé látják át, így mindennapjaikat szorongás, gyakori fejfájások, ingerültség, álmatlanság és kedvetlenség “tarkítják”.
Ha nem tudjuk elkerülni, akkor legalább meg kell tanulnunk higgadtan kezelni a gép előtt jelentkező bosszantó szituációkat. Már a tudatos légzés elsajátításával is csökkenthetjük a hibaüzenetekkel, a gép összeomlásával járó káros hatásokat, hiszen nyugodt légzéssel a szervezetünkben automatikusan csökken a stresszhormonok szintje, mérséklődik a szívverések gyakorisága, illetve csökken a vérnyomás is.
Mivel a gép előtt jelentkező stressz legtöbbünknél először a vállunkra “ül”, illetve fájó hát és migrén formájában jelentkezik, a bennünk levő feszültséget a problémás testrészek lazításával enyhíthetjük.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik