Szórakozás

Kovács Áron: “Tudni jó, de nem tudni sem tragédia”

Viasat, nem okos (Viasat, nem okos)
Viasat, nem okos (Viasat, nem okos)

Kovács Áron öt pontban fogalmazta meg a nagyon nem okos emberekről szóló műsorról alkotott véleményét.

Ahogyan azt már megírtuk, új vetélkedőt indít a Viasat3. Ebben a műsorban finoman szólva sem túl intelligens emberek próbálnak választ adni egyszerűnek tűnő kérdésekre. Az eddig kiszivárogtatott videók nézése közben olyan érzés fogja el az embert, mintha beszippantaná a fekete lyuk, pedig Kovács Áron szerint ez az egész valójában vicces. Persze, leendő műsorvezetőként mi mást mondhatna.

“1. Elképesztetően szórakoztató lesz!

2. Nem a tudatlanság a szórakoztató benne, hanem a tudálékosság! Magyarul, nem azon nevetek, hogy valaki nem tud valamit, mert az velem is előfordul, hanem azon, ahogy “megfejtik”, magyarázzák, kiokoskodják a hülyeséget! Ahogy eljutnak A-ból B-be olyan logikai ugrásokkal, Hogy Sherock Holmes kapkodná a fejét! Na az parádés lesz!

3. Nem fogatlan, alkoholista homelesseket kérdezgetünk irodalomról és atomfizikáról, hogy jól kiröhögjük őket, hanem diákokat, diploma előtt állókat, vállalkozókat stb…

4. A műsornak van üzenete! Gondolom, ez a legmeglepőbb rész, máris kifejtem! Az összetett üzenet az, hogy azért nem árt (ártott volna) figyelni az iskolában, mert tudni Jó! De – és most jön a csavar: nem tudni sem tragédia! Mindkét üzenet fontos! Szerethetőek a nem túl okos emberek is és hasznosak is lehetnek a társasalomban (szerintem a mi Észbontóink szerethetőek!) Ebből következik az 5. pont

5. A műsor elgondolkodtató! A 4. pont folyományaként akinek van kedve a műsor után kicsit gondolkodni, az megteheti! Ugyanis ezek az emberek teljesen boldog és hasznos életet élnek, vagy élhetnek anélkül, hogy tudnák, nem a Nap kering a Föld körül! Hogy lehet ez?! Tényleg fontos ezt tudni? Tényleg kell az élethez a másodfokú egyenlet megoldóképletének ismerete? Ismerek zenészeket, akik nem tudják a legalapvetőbb ünnepeink, pl Karácsony bibliai hátterét, de úgy muzsikálnak, hogy a szívem beleszakad és angyalok sírnak… Mi hát akkor a tudás? Mi az igazi tudás? Mire van igazából szükségünk az Élethez? Mik a Hasznos Tudnivalók?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik