Szórakozás

Kommentelőket hallgattak ki Lázár János feljelenése miatt

Lázár János, tavaly őszi balesetét leíró, a Délmagyaroszág online oldalán megjelent cikkhez több olyan komment is született, melyet a politikus kifogásolt, ezért feljelentést tett az újság és a hozzászólók ellen.

A Cink.hu úgy tudja, hogy Lázár János feljelentése nyomán 7  kommentelő ellen indult eljárás. A miniszterelnökséget vezető államtitkár sajtósa viszont a portál megkeresésére úgy nyilatkozott, hogy csak a Délmagyarország kiadója ellen indították polgári eljárást becsületsértés címén, egymillió forint kártérítésért.

Az ügy még az elmúlt év őszére nyúlik vissza, amikor a politikust szállító kisbusz sofőrje belerohant egy balesetet szenvedett autóba, melynek vezetője a helyszínen meghalt. A Délmagyarország, az esetet leíró cikkéhez több olyan komment is érkezett, melyet kifogásolt Lázás János, és ezért ismeretlen tettes, valamint a lap kiadója ellen feljelentést tett becsületsértés miatt.

Az újság a vonatkozó törvényeknek megfelelően kiadta a kommentelők IP címét és egyéb, rendelkezésre álló adatait, így találták meg, és hallgatták ki a nyomozóügyészek a hozzászólókat. A Szeged24 úgy tudja, a gyanúsítottak nem ismerték el a kommentek írását és nem tettek vallomást.

A Cink.hu szerint a napilap az ügy miatt azóta moderálja a megjelenés előtt a kommenteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik