Szórakozás

Árvíz: ezekre ügyeljen!

Az árvíz miatt azoknak is érdemes óvatosnak lenniük, akiket közvetlenül nem érint vagy veszélyeztet a vízár, ám munkába menet, esetleg lakóhelyükhöz közel mégis szembesülnek a katasztrófával.

Ha az alábbiakat betartja, elkerülheti a baleseteket, veszélyes szituációkat, míg az ár le nem húzódik.

1. Ne hajtson be semmilyen járművel a vízzel elöntött területekre, se kerékpárral, se autóval! Ne próbálja meg olyan esetben sem, ha az Ön előtt haladó sikeresen átjutott a kérdéses területen! Ha autója olyan területen parkol, amit elöntött a víz, ne próbáljon meg elhajtani, odébb állni vele, míg az ár vissza nem húzódik!

 

2. Ne menjen közel semmilyen járművel és gyalogszerrel sem az áradó folyó melletti korlátokhoz, a sorompóval elzárt útszakaszokhoz: előfordulhat ugyanis, hogy a víz kimosta a talajt, így csúszás- és omlásveszéllyel kell számolni! 

3. Ügyeljen arra, hogy a víz ne kerüljön a szájába, szemébe, testére akkor sem, ha csak nézelődik, vagy muszájból közelíti meg az elöntött területeket, mert a víz ilyenkor már rengeteg szennyeződéssel telítődik! 

4. Ne gázoljon a folyóvízben! Ha elkerülhetetlen, használjon botot vagy pálcát, amivel felmérheti maga előtt, hogy a talajt vagy burkolatot nem mosta-e ki, rongálta meg Ön előtt a víz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik