Szórakozás

Ár- és belvízi védekezés Csongrád megyében

Hat településen első-, míg négy településen másodfokú védekezést rendeltek el, a Tisza Csongrád és Mindszent közötti szakaszán elsőfokú árvízi védekezést rendelt el az ATI-VIZIG.

Csongrád megye területén BalástyaKiszombor, Pusztaszer, Kistelek, Csanytelek, illetve Csengele önkormányzata I. fokú, Felgyő, Újszentiván, Székkutas, Mindszent települések önkormányzatai II. fokú belvízvédelmi készültség mellett végeznek vízkár-elhárítási tevékenységet. A települési önkormányzatok összesen 86 fővel és 13 technikai eszközzel vettek részt a védekezési munkában – tudta meg a Szeged24 a Csomnrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Az ATIVIZIG működési területén jelenleg 6 belvízvédelmi szakaszon van I. fokú területi belvízvédelmi készültség, II. fokú területi belvízvédelmi készültség van 6 belvízvédelmi szakaszon. Az ATIVIZIG 170 fővel végez belvízvédekezési munkákat.

Összesen 30 db szivattyútelep üzemel, ebből 8 szivattyútelepen I. fokú, 22 szivattyútelepen II. fokú belvízvédelmi készültség (éjjel-nappali üzem) van érvényben. A szivattyúk a tegnapi napon összesen mintegy 4 millió m3 vizet emeltek át. Az elöntött terület nagysága Csongrád megyében 25 800 ha

Az ATIVIZIG működési területén Szentes-Öcsöd árvízvédelmi szakaszon, Öcsöd-Kunszentmárton térségében a Hármas-Körös áradó tendenciájára tekintettel II. fokú árvízvédelmi készültség lépett életbe, illetve a folyó alsóbb szakaszán I. fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az ATIVIZIG a Tisza folyó mindszenti mértékadó vízmércéjére, a Csongrád-Szentes-Csanytelek-Mindszent-Mártély-Baks-Dóc-Sándorfalva településeket érintő folyószakaszon.

A megye területén 12 órát meghaladó szolgálatkiesést okozó esemény nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik